Орест Сарматський

Художник з Тернополя на своє 70-річчя показав 51 авторську картину (фоторепортаж)

Заставка-Мамчур01

В обласному краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка з нагоди 70-річчя тернопільського художника Степана Мамчура.

IMG_6307 (Copy)
IMG_6307 (Copy)

Відкриваючи експозицію, директор музею Степан Костюк наголосив, що кожен сюжет із 51-ї виставкової картини Степана Мамчура – то вияв щирої душі митця.

- Ми на Тернопільщині маємо насправді талановитого художника, який за своє життя зробив дуже багато цікавих робіт. Тому маємо цінувати таких людей і їхнє мистецтво, - додав голова обласної організації Національної спілки художників України Ігор Дорош.

DSC_1751 (Copy)
DSC_1751 (Copy)

Заслужений працівник культури, директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда, вітаючи ювіляра, наголосив, що полотна, які презентує на виставці Степан Мамчур –лише частинка із тієї величезної кількості робіт, створених ним.

- Він не копіює когось, а вміло поєднує класику із сучасністю. Ви подивіться, чого тільки вартує його автопортрет! Та потужна, колоритна річ, гідна найкращих музеїв та виставкових залів, - сказав Ігор Дуда.

DSC_1750 (Copy)
DSC_1750 (Copy)

Звучали цього вечора на адресу талановитого митця і поетичні рядки заслуженого журналіста України Богдана Мельничука, і пісні у виконанні заслуженого артиста України Леоніда Коржиневського, вітання від родини, друзів, колег-художників.

DSC_1732 (Copy)
DSC_1732 (Copy)

Довідка: Степан Мамчур народився на Рівненщині. Член Національної спілки художників України, автор низки творів монументального мистецтва, учасник обласних та всеукраїнських виставок. Працює у галузі станкового, декоративно-монументального мистецтва.

DSC_1745 (Copy)
DSC_1745 (Copy)

DSC_1716 (Copy)
DSC_1716 (Copy)

DSC_1715 (Copy)
DSC_1715 (Copy)

DSC_1672 (Copy)
DSC_1672 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео