Віра Олександрович

Продавці сигарет у 2021 році мають непогану касу на Тернопільщині

Сигарети

На Тернопільщині територіальні громади вже отримали 27,9 млн грн акцизу. І найбільше грошей надійшло - від продажу тютюнових виробів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Трохи більш як 6,2 млн грн акцизного податку перерахували до державного бюджету суб’єкти господарювання з Тернопільщини у січні-березні 2021 року, - уточнюють у податковій. - Фактична сплата перевищила очікувані надходження на 6,1%. Відтак скарбниця держави додатково отримала 300 тис. грн.

Зауважимо, на території нашої області провадять діяльність 8 підприємств-виробників підакцизної продукції.

- Місцеві бюджети упродовж І-го кварталу отримали 27,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, - звітують у податковій. - До того ж, сплатили на 9,4% більше, ніж сподівалися, тобто додалося ще 2,4 млн грн. Найбільше надійшло акцизу від продажу тютюнових виробів – 12,3 млн грн, ще 11,5 млн грн - від алкогольних і 4,1 млн грн - від продажу пива.

Нагадаємо, відповідно до норм Бюджетного кодексу акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зараховується до міських, селищних, сільських бюджетів і бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Ставка цього податку – 5% із кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу. Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць. Отож, сплачується платіж упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео