Інформацію про інфікування громадян Молдови у Почаєві перевіряють правоохоронці

1068896

У суботу, 21 березня, в мережі з’явилася інформація про те, що нібито шестеро громадян Молдови заразилися коронавірусом під час паломницької поїздки до Почаївської Свято-Успенської лаври, що на Тернопільщині. У статті йдеться, що група з 70 осіб приїжджала на екскурсію до монастиря двома автобусами.  

За вказівкою керівництва ГУНП в Тернопільській області відомості за даним фактом правоохоронці  внесли в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та провели перевірку. Поліцейські поспілкувалися з настоятелем та іншими відповідальними особами Почаївської лаври. За словами представників монастиря, останнім часом паломники приїжджали до лаври, але лише на легкових транспортних засобах, жодних автобусних екскурсій не було. У монастирі, як стверджують його працівники, осіб з ознаками вірусної інфекції не виявлено. На території Почаївської лаври працює медичний кабінет та проводиться постійна дезінфекція усіх приміщень, пише dosie102.te.ua.

На період карантину екскурсії призупинені. Місцеві медики також підтвердили, що мешканці Почаєва, а також особи, які відвідували монастир, до них з ознаками будь-якої вірусної інфекції не зверталися.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео