Оксана Бучко

Іноземний студент у Тернополі допомагав одногрупникам скласти «Крок»

83144482_10221389364152094_1376430142401806336_o

Полегшити «страшний сон» студентів Тернопільського медичного університету спробував студент із Гани Кайзер Кодюа. Він проводив для них підготовчі заняття до здачі складного екзамену «Крок».  Його називають справжнім опікуном для курсу.

- «Кроки» - це страшний сон студента-медика. Не склав «Крок 1» - повторно вчишся на третьому курсі, не склав «Крок 2» - не отримуєш диплом і повторно вчишся на 6-ому курсі. У кожні вихідні Кайзер разом з іншими бажаючими розбирав всі питання, - пише прес-секретар університету Яніна Чайківська. - І в ці останні дні, спостерігаючи за виваженістю Кайзера, його дипломатичністю, вмінням бачити ситуацію в цілому і знайти компроміс, аплодувала стоячи. Яку силу духу і яку гідність треба мати всередині, щоб вміти почути всіх, зберегти при цьому адекватне мислення і бачити не один вихід з ситуації.

Кайзер також добре вивчив українську мову. Як зауважує Яніна, він влучно вставляє літературні та діалектні українські слова у речення. А раніше, як писав «Терен», студент допомагав тернополянам вивчити англійську мову.

Фото Миколи Василечка

Вибір читачів за тиждень

Відео