Віра Олександрович

Історія успіху: сукні і харизма Оксани Полонець зачарували тернополянок (фото, відео)

43557421_248360895849726_8197448604906946560_n

Життя дає шанс, і його не можна втрачати, впевнена успішна і дуже амбіційна українська дизайнерка Оксана Полонець.

Саме із цим меседжем вона приїхала у Тернопіль сьогодні, 9 жовтня, аби розповісти історію свого успіху і показати власноруч створені сукні. Пишатися дійсно уже є чим, адже дівчинка із простої родини, завдяки своїй наполегливій праці, добилася намріяних колись висот.

Полонець1
Полонець1

Нагадаємо, остання нагорода Оксани Полонець – ще зовсім «свіжа». Лише у вересні талановитій дизайнерці  вручили відзнаку «COSMOLADY Awards-2018» за значний внесок у розвиток і популяризацію української культури у світі. У тому, що ця успішна леді, як кажуть, «тримає фасон», але залишається простою, привітною і готовою до спілкування, переконалися учасниці традиційної «Ранкової кави». Цей захід щомісяця проводять активістки Громадської організації «Ділові Українські Жінки» у Тернопільській області («Терен» писав про це ТУТ і ТУТ – прим.).

Моделі
Моделі

Перед презентацією, яку підготувала Оксана Полонець для тернополянок, відбувся показ кількох суконь майстрині. Демонстрували їх на імпровізованому подіумі у ресторані «Оскар» активістки ГО «Ділові Українські Жінки» в області.

Усі присутні відразу зрозуміли, чому бренд Оксана Полонець так стрімко знайшов визнання і завоював серця багатьох прихильників не тільки в Україні, а й за її межами. Адже її роботи – справді дуже жіночні, а одяг в українському стилі – завжди буде модним.

Згодом слово взяла Оксана Полонець. Вона розповіла, яким тернистим був шлях до дизайн-студії, яка так успішно працює з 2003 року. За цей час, виявляється, сталося багато подій, що стали знаковими для гості.

– У моєму житті відбулося багато знакових подій. Тепер я розумію, що доля постійно давала мені шанс, - каже жінка. – На щастя, я це успішно використовувала. Тож уже було багато  міжнародних виставок, закордонних показів. Наш бренд уже був представлений навіть на червоній доріжці під час церемонії вручення премії «Оскар». Проте почалося все із мрії, яку я мала ще у дитинстві – стати дизайнером одягу.

Гості
Гості

Варто відзначити, що гостя була дуже щирою. Її розповідь «зачепила» серця тернополянок, серед яких, до речі, теж було кілька місцевих дизайнерок одягу. Оцінила здобутки майстрині і колекціонерка старовинних українських вишиванок Віра Матковська.

Оксана Полонець згадувала і про два гігантських українських прапори, які їй довелося шити усю ніч на звичайній ручній машинці, і про те, як придбала перші професійні швейні машини. Згодом вона розповіла про те, як у 2007 році організатори конкурсу краси попросили її створити для переможниці, яка їхала за кордон представляти Україну, стилізоване національне вбрання. Це і стало точкою відліку.

До речі, виявилося, що найбільше Оксана Полонець любить мандрувати. Вона вже поставила перед собою мету відвідати 200 країн світу. І наразі цей план успішно реалізовує. Зокрема, незабаром їде у Таїланд. Щоправда, не на відпочинок, а із новою колекцією – українською вишивкою, виконаною на таїландському шовку.

– Зацікавленість українців нашим вбранням у національному стилі значно зросла останнім часом, – розповідає жінка. – Нам почали дзвонити, писати і ми зрозуміли, що потрібно продовжувати творити і рухатися у цьому напрямку. До речі, у студії зараз працюють 20 майстринь. Усіх їх я підбирала сама. У нас зараз уже є 3 машини, які коштують по 30 тисяч доларів. Вони працюють цілодобово, але ми все одно не завжди встигаємо виконувати замовлення.

Вбрання Оксани Полонець підкреслює індивідуальність, додає впевненості, надихає на нові звершення та перемоги. Можливо, саме тому воно настільки популярне. Її клієнти – це люди різного соціального статусу і з різними фінансовими доходами.

– Усе, що відбувається в житті, – не є випадковим, – каже стиліст іміджу, релукер Ольга Шегеда. – Я – вдруге на «Ранковій каві» у Тернополі. Моє відрядження збіглося з датою заходу, і я не могла його пропустити. Я дуже рада знайомству із дизайнером сучасних стильних суконь із національним орнаментом Оксаною Полонець. Отримала масу задоволення від цих ексклюзивних нарядів, які прикрашені національними візерунками несуть сенс, культуру і традиції нашого народу!

До речі, усі, хто зацікавився, можуть пошукати у «Фейсбуці» офіційну сторінку ГО «Ділові Українські Жінки» у Тернопільській області і вподобати її. Тоді ви будете отримувати повідомлення про наступні зустрічі і взяти у них участь.

Основне111
Основне111

Фото і відео авторки, а також надані  ГО «Ділові Українські Жінки»

Вибір читачів за тиждень

Відео