Шахраї знову взялися за старе: двоє жителів Тернопільщини втратили понад 83 тисячі гривень

99dd56de01f1c52709c3615d8bb6127688dd538e1557237641_5fc92581099a7 (Copy) (Copy) (Copy)

Після спілкування з псевдопрацівниками банку жителі області виявили відсутність чималої суми на власних банківських рахунках. Поліцейські встановлюють обставини злочинів та радять громадянам не розголошувати дані своїх банківських карток.

У шахрайську пастку потрапили 31-річний житель Теребовлянської територіальної громади та 60-річна жителька Тернопільського району. Схема, за якою ошукали потерпілих, не нова. Обом зателефонували нібито із фінансових установ  та розповіли про проблеми з банківськими картками. Люди повірили та продиктували аферистам дані своїх кредитних карток: номер, термін дії і CVV-код. Житель Теребовлянщини ще й повідомив  коди з смс-повідомлень, які надійшли йому на телефон. Вже після цього чоловік виявив, що з його кредитної картки зникло 46 тисяч гривень. У жительки Тернопільського району шахраї зняли з картки понад 37 тисяч гривень

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтю 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Правоохоронці вкотре наголошують: у жодному разі не можна надавати стороннім особам особисті дані банківської картки. Не розголошуйте коди, які надходять вам із банку. Підключіть смс-інформування стосовно операцій з платіжною карткою.  Будь-які банківські операції варто проводити виключно особисто в фінансовій  установі. Про випадки та спроби шахрайства слід відразу повідомляти на лінію 102.

Вибір читачів за тиждень

Відео