Влада Чорткова радиться з містянами щодо розвитку міста: оголошено три опитування

104537929_2604619593131748_631359402667906830_o

Чортківська міська рада вкотре декларує відкритість у своїй роботі. Щоправда, перед тим, як приймати певні рішення щодо розвитку міста і громади, продовжує цікавитись думкою людей. Протягом останніх кількох днів на сторінці міської ради у Facebook опублікували відразу три опитування.

Перше: Яким ви бачите святкування 500-ліття Чорткова?

- У 2022 році Чортків відзначатиме 500-ліття з моменту отримання Магдебурзького права. У рамках святкування протягом року у нашому місті проходитимуть різного типу заходи – культурні, патріотичні, спортивні.

Станьте і ви безпосередньо дотичними до створення святкової програми! Запрошуємо жителів Чорткова до обговорення, як, на вашу думку, варто було би відзначити 500-літній ювілей міста?, – пише пресслужба міськради. 

 

Друге: Чи хотіли би ви відкрити власний бізнес у креативному хабі «Територія успіху»?

- У грудні минулого року ми повідомляли про те, що Чортківська міська рада виграла грант від Секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу у розмірі 11,5 мільйонів гривень на проект будівництва креативного хабу «Територія успіху» у Чорткові.

Загальна вартість проекту - 23,4 млн грн. Решту коштів Чортківська міська рада теж намагатиметься залучити із інших бюджетів, у тому числі завдяки грантовим програмам.

Передбачається, що частина будівлі буде призначена для жителів громади, котрі мають намір відкрити у Чорткові власний бізнес, але не мають необхідних умов та знань.

Тож, щоб краще зрозуміти, чого не вистачає охочим стати приватними підприємцями, Чортківська міська рада просить взяти участь в опитуванні, – підвела до опитування пресслужба. 

 

Третє: Допоможіть реформувати міжшкільний навчально-виробничий комбінат

- Чортківський міжшкільний навчально-виробничий комбінат розпочав свою роботу 44 роки тому. За цей час заклад випустив понад 12 тис. спеціалістів різних професій – швачки, токарі, автослюсарі, секретарі, продавці, оператори комп’ютерного набору, водії різних категорій тощо.

Зрозуміло, що протягом чотирьох десятиліть ринок праці кардинально змінився. І спеціалісти, які були затребувані наприкінці минулого століття, зараз часто залишаються без роботи, або ж вимушені перекваліфіковуватися.

Саме тому, пропонуємо мешканцям Чортківської громади пройти соціальне опитування щодо діяльності МНВК. На основі ваших відповідей керівництво громади вирішить, які ж зміни у навчальних програмах варто здійснити, щоб максимально популяризувати діяльність міжшкільного навчально-виробничого комбінату, –  так підписали останнє опитування.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео