Кар’єрні радники допоможуть тернополянам знайти роботу

Служба зайнятості на ринку праці Тернопільщини для безробітних застосовує нові методи та технології для пошуку роботи. До кожного шукача роботи застосовується індивідуальний метод.

Відтак, майже 17 тисяч безробітних мешканців пройшли профілювання. За допомогою цієї технології визначають побажання особи, її можливості професійного розвитку та ситуації на ринку праці. Також ті, хто шукає роботу, можуть скористатися такою новою послугою як кар’єрні радники, яка діє від січня цього року.

- Кар’єрні радники – це особисті консультанти осіб, які шукають роботу, та безробітних у пошуку роботи, плануванні кар’єри, підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці, - розповіла заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштування населення обласного центру зайнятості Наталія Стахів. - Вони будуть його супроводжувати від дня звернення в службу зайнятості до факту його працевлаштування.

Співпрацює служба зайнятості й з роботодавцями та застосовує сучасні технології: електронний кабінет роботодавця, онлайн співбесіда з шукачами роботи, відеорезюме та відеопрезентація вакансій.

- У 2019 році основними пріоритетами служби зайнятості є впровадження функцій консультанта роботодавця, кар'єрних радників, розвиток профорієнтаційних послуг з використанням сучасних інформаційних технологій, - додає директор обласного центру зайнятості Василь Олещук. - Також це зменшення дисбалансу на ринку праці шляхом організації професійного навчання безробітних, налагодження співпраці з роботодавцями, органами влади, ОТГ та іншими партнерами.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео