Віра Олександрович

Карантин у Тернополі порушують переважно ті, хто приїздить із сусідніх сіл і районів краю (фото)

Осадця

Правоохоронці у Тернополі зафіксували 11 порушень карантинних обмежень закладами громадського харчування. Окрім того, багато негараздів поліцейські виявили у торгово-розважальних центрах. Причому чинили ці порушення – приїжджі.

Нагадаємо, упродовж минулих вихідних за дотриманням тернополянами карантинних обмежень посилено стежили співробітники правоохоронних органів спільно із працівниками муніципальної інспекції та Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Про це йшлося і на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 22 квітня.

Крисоватий
Крисоватий

Як повідомив присутнім начальник Тернопільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Осадця, за останніх 6 днів найбільше спільних рейдових груп спрямували на перевірку суб’єктів господарювання, а саме: кафе, бари, ресторани і торговельно-розважальні заклади.

– У період від 16 до 22 квітня у Тернополі виявили 11 порушень карантинних обмежень закладами громадського харчування, – каже він. – Поліцейські задокументували ці факти. Усіх порушників притягнули до адміністративної відповідальності.

Відвідали працівники поліції у вихідні і ТРЦ «Подоляни», і супермаркет «Новус». За результатами цієї роботи, правоохоронці винесли 41 постанову про накладення адміністративних стягнень на громадян, які перебували у громадських місцях без засобів індивідуального захисту, тобто масок.

– Складали наші працівники і протоколи на магазини, де спостерігали значне скупчення людей, – додає він. – Також хочу додати, що заклади, які постійно порушували обмеження – маю на увазі «Бункермуз» і «За склом» – у ці вихідні точно не працювали. До перевірок ми залучали вояків Нацгвардії.

Ганський
Ганський

Працівники патрульної поліції, у свою чергу, здійснювали контроль за дотриманням карантинних норм у ТЦ «Орнава», будівельних супермаркетах «Епіцентр» та «АРС-Кераміка», а також у громадському транспорті і на зупинках.

– Ми помітили, що найбільше порушень скоюють приїжджі, – зауважує заступник начальника обласного управління патрульної поліції Сергій Ганський. – Тобто основні порушники – не тернополяни, а ті, хто приїздить у наші заклади із сусідніх сіл і районів краю.

На засіданні правоохоронцям наказали і надалі посилено стежити за дотриманням протиепідемічних заходів у торговельних, торгово-розважальних центрах, закладах ресторанного господарства і громадського харчування. Від цього вирішили не відмовлятися, хоча частину обмежувальних заходів уже скасували. Пом’якшення карантину у Тернополі вводитимуть поступово, адже медики передбачили нову хвилю захворюваності.

Держпрод
Держпрод

Принагідно правоохоронці нагадали перелік карантинних обмежень, що діють у Тернополі від сьогодні, 22 квітня: - роботу в торгово-розважальних і торговельних центрах дозволено проводити за умови спільного контролю на вході-виході з закладу працівником центру з представником поліції чи Нацгвардії, забезпечивши проведення температурного скринінгу у всіх відвідувачів, контролю їх обліку, а також - перебування у приміщенні не більш як 1 людина на 10 кв. м торговельної площі; наявність відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 м, а також дотримання інших санітарних і протиепідемічних заходів згідно із чинним законодавством; - роботу розважальних центрів, дитячих розважальних центрів і дитячих ігрових кімнат – заборонили; - під забороною: проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів (крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів в закритих приміщеннях без глядачів і в обмеженій кількості глядачів (не більш як 50%) на відкритих спортивних спорудах за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників); - під час Богослужінь у храмах треба дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, інших санітарно-протиепідемічних вимог, згідно із вимогами чинного законодавства. Окрім того, при здійсненні релігійних обрядів слід використовувати одноразовий посуд або використовувати дезінфікуючі засоби для дезінфекції Літургійного посуду, а парафіянам брати участь у Богослужіннях – лише перед храмом, на відкритому повітрі;

Надал2
Надал2

- до 26 квітня учні 1-4 класів закладів загальної середньої освіти навчатимуться у звичній формі (офлайн), а учні 5-11 класів – за змішаною формою; із 26 квітня учні 5-11 класів також навчатимуться очно (офлайн); - дозволили проведення практичних занять у майстернях, лабораторіях закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Галицького коледжу ім. В. Чорновола і Тернопільського фахового коледжу ТНПУ ім. І. Пулюя - групами до 15 учнів; - до 26 квітня закладам громадського харчування заборонили приймати відвідувачів у приміщеннях, але дозволили надавати послуги на відкритих літніх майданчиках, а також можна здійснювати адресну доставку замовлень і доставку «на виніс». Уже від 26 квітня відновлять роботу закладів ресторанного господарства і громадського харчування, заборонивши їм роботу після 22-ї та до 7-ї години, із забороною проведення розрахункових операцій після 21-ї години (крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень і замовлень «на виніс» - прим.); - перевезення пасажирів у таксі (легківках) можна здійснювати лише в засобах індивідуального захисту та у кількості не більш як 3-х пасажирів або в межах однієї сім’ї із дітьми.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео