Віра Олександрович

Карантин: жителі Тернопільщини зможуть отримувати готівку через пошту, причому без комісії 

Пошта

Комісію за послугу «З картки додому» на період карантину Укрпошта не братиме. Почала діяти така пільга від сьогодні, 23 березня.

Нагадаємо, понад 10 млн українців нині проживають у селах із кількістю жителів менш як 2 тисячі. Чимало таких – і на Тернопільщині. Тож часто краяни у своєму населеному пункті не мають доступу до банківської інфраструктури. Це підтверджують і дані НБУ, відповідно до яких частка готівкових розрахунків в Україні досі становить 56%.

Тож на період дії карантину Укрпошта змінює умови користування послугою «З картки додому», щоб українці, які не мають змоги користуватися карткою, могли і надалі отримувати грошові перекази. Це означає, що будь-хто, не виходячи з дому, може надіслати гроші зі свого карткового рахунку своїм рідним або близьким, а листоноші Укрпошти віддадуть готівку адресату просто в руки. Це - набагато безпечніше, ніж їхати до відділення банку або шукати банкомат у період карантину. Використання послуги коштуватиме користувачам лише 0,01 грн, замість розрахунків за тарифами.

– Укрпошта є у кожному селі, селищі, містечку та місті, а це – 27 тисяч населених пунктів по всій Україні, – каже генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський. – Близько 37% українців не мають банківських рахунків, а це означає, що і шанс отримати пенсії, грошові виплати чи перекази на карту для них не є можливим. Розуміємо, що в умовах карантину ситуація ще ускладнилася, бачимо, як у рази виріс попит на послугу «З картки додому». Тому вирішили від сьогодні та до кінця дії карантину прибрати на неї комісію взагалі.

До слова, «З картки додому» – це послуга Укрпошти, що передбачає можливість зробити грошовий переказ онлайн рідним і близьким та будь-кому, хто не має карткового рахунку, у будь-який населений пункт України. Отримати готівку можна у відділенні Укрпошти або безпосередньо забрати у листоноші, яка доставить переказ додому. 

Звичайні тарифи: - вартість переказу готівки додому (адресний переказ) — 1% від суми переказу + 19 грн; - вартість переказу готівки в автоматизоване відділення (терміновий переказ) — 1% від суми переказу + 5 грн (мінімум 10 грн).

Фото надане пресслужбою Укрпошти

Вибір читачів за тиждень

Відео