Віра Олександрович

Керівників 88-ми підприємств на Тернопільщині викликали «на килим»

На килим

Усвідомивши необхідність законодавчого оформлення трудових відносин із найманими працівниками, лише у травні роботодавці на Тернопільщині працевлаштували 5374 осіб.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Нагадаємо, легальне працевлаштування, виплата офіційної зарплати і податкових відрахувань із неї сприяють наповненню бюджетів територіальних громад Тернопільщини. Адже податок з доходів фізичних осіб (ПДФО) є одним із основних бюджетоформуючих платежів у місцевих скарбницях. Отож, у напрямку детінізації ринку праці податківці та представники органів місцевого самоврядування працюють спільно.

- Упродовж цього року працівники Головного управління ДПС в області на спільних із представниками органів місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 7-ми підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, ПДФО та єдиного соціального внеску (ЄСВ), - кажуть у податковій. - Відтак 6 суб’єктів господарювання виплатили 3 млн 58,6 тис. грн заборгованої зарплати. До скарбниць надійшло 549,1 тис. грн ПДФО та 335 тис. грн ЄСВ.

Індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 88-ми підприємств теж мала успіх. Адже 84 із них погасили заборгованість щодо виплати зарплати на суму 11 млн 323,3 тис. грн. Відтак бюджети отримали: 2 млн 535,3 тис. грн ПДФО, а також 3 млн 333,7 тис. грн ЄСВ.

- Крім того, на засіданнях комісій заслухали керівників 49 підприємств та організації, на яких зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - додають у податковій. - Тож 45 таких суб’єктів господарювання врешті підвищили рівень виплати зарплати. Додаткові надходження до бюджетів склали 947,2 тис. грн ПДФО та 1 млн 156 тис. грн ЄСВ.

Таку ж роз’яснювальну роботу із аналогічних питань провели з керівниками 347 підприємств та організацій краю. Відтак на 322-х із них підвищили рівень виплати зарплати. До скарбниць додатково надійшло 5 млн 652,5 тис. грн ПДФО та 6 млн 261 тис. грн ЄСВ. Ба більше, лише у травні роботодавці на Тернопільщині працевлаштували 5374 осіб, звітують у податковій. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео