Ілона Хомів

Командир з Тернополя просить допомогти зібрати кошти на автомобілі для своєї роти (фото)

Збір коштів оголосили ще в травні, однак процес рухається дуже повільно. На три пікапи Hilux потрібен мільйон гривень, тому важливий кожен донат 

Допомогти зібрати кошти на автомобілі військовим просить тернополянин, командир взводу вогневої підтримки 1-ї роти 23-го окремого батальйону спеціального призначення. Збір на пікапи Hilux відкрили ще у травні. Проте на сьогодні вдалося зібрати лише 233 тисячі гривень. Однак цієї суми недостатньо, аби придбати цей транспорт, на який потрібен один мільйон гривень. Тому важливий кожен донат. 

Зараз ми на ділянці фронту Соледар-Сіверськ, де кожного дня тривають важкі бої. Втрати є, як і в особовому складі, так і в техніці. Пошкодження автомобілів у нас дуже великі, бо тут погані дороги, до того ж наш транспорт постійно атакують  FPV-дрони, а також літачки, які не просто заглушити РЕБами. На даний момент, ми потребуємо хороших автівок для того, щоб зберегти найцінніше – життя людей, – каже військовий.

Під час виконання бойових завдань вийшли з ладу більшість пікапів, тому військові вирішили відкрити збір на нові авто

 Володимир Малиновський брав активну участь у “Помаранчевій революції” і “Революції гідності”. Одразу після захоплення російськими військами Криму, пішов добровольцем на схід у складі добровольчого батальйону “Шахтарськ”, “Торнадо”. У кінці 2015 року повернувся у Тернопіль, а з початком повномасштабного вторгнення у 2022-му році знову відновив службу. 

Вночі 24 лютого домовився зі своїми побратимами, що їду до них у Київ,  вони вже перебували у військкоматі. Приїхав, пам'ятаю під ранок, виходжу не з центрального виходу залізничного вокзалу, а з заднього і запитую себе: “Це Київ?”. Свист куль над головою, ракети, для мене, це був шок. Оскільки більшість із мого батальйону мали військовий досвід, ми воювали на ділянках фронту, де можна сказати було пекло, – каже Володимир Малиновський.

Володимир Малиновський став на захист України з перших днів повномасштабної війни. Також воював добровольцем у 2014-2015 роках 

У складі Президентської бригади він  брав участь у обороні  Бахмута, Курдюмівки, Озеряновки, Кліщіївки, Часового Яру, Іванівського, яке тримали до останнього з 5-ю окремою штурмовою бригадою.  

Довідка

Долучитись до збору коштів на пікапи для військових можна за реквізитами: 

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/8MR1K2J5gQ

Номер карти моно: 5375411218062169

  1. Пʼять донатів від 1 тис. грн отримають в подарунок тубуси  від снарядів 105 мм гаубиці HERA M913
  2. Найактивніші донатери отримають подарунок від підрозділу.

Фото надані Володимиром Малиновським 

Вибір читачів за тиждень

Відео