Віра Олександрович

Комендантську годину на території Тернопільщини не вводитимуть, але уночі всіх просять сидіти вдома (відео)

У облдержадміністрації наголосили: жодних бойових дій на території Тернопільщини немає.

Комендантську годину на території Тернопільщини не вводитимуть, але із 20.00 до 07.00 краще на вулицю не виходити. У цей час вулиці, у Тернополі зокрема, патрулюватимуть правоохоронці зі зброєю.

Про це повідомили о 18.30 сьогодні, 24 лютого, під час брифінгу в Тернопільській обласній держадміністрації (ОДА). Також представники Ради оборони Тернопільщини закликали краян не створювати ажіотаж у крамницях та біля банкоматів.

Нагадаємо, в ОДА наголосили: жодних бойових дій на території області немає. Всі дії влада координує з військовими та правоохоронцями. Краян попросили без потреби не виходити на вулицю та обмежити користування автівками, а також – уважно стежити за інформацією із офіційних джерел.

Про загальну обстановку в країні розповів голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. За його словами, Росія вже втратила як мінімум 3 тисячі військових і 200 одиниць бойової техніки. Українській армії варто подякувати за те, що вона гідно стримує ворога у кількох «гарячих» точках.

- Так, ця ніч буде нелегкою, але світанок нового дня точно настане, - каже він. - Ми збільшуємо кількість місць для людей із областей, де ведуться бойові дії . Забезпечили резерв продовольчих товарів і пального, тому не треба створювати ажіотаж.

На території області вже розгорнули 19 блок-постів. Краян попросили з розумінням поставитися до перевірок.

- Усі 1700 «штиків» зараз на роботі, - додає начальник обласного управління поліції Олександр Богомол. До наших працівників вже долучилися мисливці і ветерани МВС. Зброя є. Спеціальні групи на випадок ускладнень також працюють. Так, комендантської години у нас не буде, але я би просив у нічний час на вулицю не виходити. У нас – все стабільно, порушень громадського порядку не було.

Окрім того, він наголосив на тому, що всі приватні квадрокоптери зараз поліцейські збиватимуть. Адже така техніка під час воєнного стану – табу. Ба більше, у нашій області запропонували створити спеціальний фонд для акумулювання коштів для виплат тим, хто знищує живу силу ворога і бойову техніку.

- Закликаємо підприємців підтримати цю ідею, - каже голова обласної ради Михайло Головко. – Ворог несе великі втрати. І маємо бути вдячні за це нашим бійцям. Хочете підтримати ЗСУ, приходьте у військкомати.

Міський голова Тернополя Сергій Надал також наголосив на тому, що не варто піддаватися паніці і слухати фейки, особливо, коли це стосується сирен чи вимкнення електроенергії та постачання води. Мовляв, офіційні повідомлення будуть йти через перевірені ЗМІ. До кризовою ситуації завчасно підготувалися. У випадку, якщо зникне електроенергія, містом будуть їздити спеціальні авто і робитимуть актуальні оголошення. 

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація 

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео