Анастасія Кисіль

Комісія з перейменування тернопільських вулиць сформувала перелік нових назв 

Тернополянам не потрібно буде переоформляти документи у зв’язку зі зміною назви адреси. Це буде робитися автоматично

У Тернополі комісія з перейменування вулиць сформувала перелік нових назв. Профільна група працюватиме до 1 червня. Потім варіанти нових назв вулиць винесуть на громадське обговорення. Далі приймуть відповідне рішення на сесії міської ради. Про це повідомив під час брифінгу 24 травня міський голова Тернополя Сергій Надал.

Комісія враховує всі пропозиції, які отримали через інтернет чи письмово. Вже напрацьовані попередні назви вулиць, які буде запропоновано. Після завершення роботи комісії, варіанти нових назв вулиць винесуть на громадське обговорення. Лише після цього будемо приймати рішення на сесії, - каже він.

За словами міського голови, перейменування вулиць  не створить для тернополян додаткових незручностей та витрат.

Людям не потрібно буде витрачати додаткові кошти на переоформлення документів у зв’язку зі зміною адреси. Це все буде робитися автоматично, – зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, у квітні в Тернополі створили комісію з питань перейменування назв вулиць та інших об’єктів з російським походженням. До складу комісії увійшли історики-краєзнавці та філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео