Віра Олександрович

Кому на Тернопільщині повернули майже 7 мільйонів?

гроші

Аж 6,7 млн грн податкової знижки повернуть громадянам на Тернопільщині.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

До фіскальних органів Тернопільщини із початку цього року від громадян області отримали 4186 декларацій про майновий стан і доходи. У них відобразили 40,2 млн грн витрат, - кажуть у податковій. - Відповідно, люди уже заявили до повернення суми податку із доходів фізичних осіб, адже вони можуть реалізувати своє право на податкову знижку.

Нагадаємо, минулого року загалом 2016 осіб задекларували 43 млн грн. А тепер цифри – інші: 3718 декларацій, а це - 88,8%, стосувалися отримання податкової знижки у зв’язку із понесеними витратами на навчання, 77 – через сплату відсотків за іпотечними кредитами, 367 – через сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, 6 – через витрати із оплати допоміжних репродуктивних технологій і усиновлення дітей, а також 15 – у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів і 2 – через витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.

За наслідками перерахунків, цим громадянам начислили до повернення 6,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб, - уточнили у податковій. – Причому 6,2 млн грн податку, або 93% від визначеної суми, уже повернули.

Варто нагадати, що декларацію на податкову знижку можна подавати протягом року, а разом із нею - документи для підтвердження витрат, які включають до податкової знижки.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео