Віра Олександрович

Тернопільщина: виплачуєте мінімальну зарплату – чекайте візиту податківців

Зарплата

Майже 2 тисячі найманих працівників на Тернопільщині отримали офіційну роботу і легальну зарплату. До того ж, на сотнях підприємств працівникам підняли зарплату.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Під час проведення камеральних перевірок і індивідуальних співбесід із суб’єктами господарської діяльності податківці виявили не облікованих найманих працівників, - кажуть в управлінні ДФС. - У результаті проведених заходів роботодавці із 1989 громадянами оформили трудові договори, а бюджет отримав 1 млн 268,6 тис. грн - податку на доходи фізичних осіб і ще 1 млн 573,2 тис. грн - єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Окрім того, із початку року працівники територіальних органів ДФС області на спільних із представниками органів місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 34 підприємств, що допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб і ЄСВ.

Відтак, на 33 підприємствах ліквідували суттєву заборгованість із зарплати, а це - понад 3,8 млн грн, із податку на доходи фізичних осіб – 817,8 тис. грн, із ЄСВ – 651,7 тис. грн, - уточнили у податковій. - Також наші працівники провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 102-х підприємств. У результаті сотня із них погасила заборгованість із зарплати - 3 млн 389,6 тис. грн, а також із податку на доходи фізичних осіб – 1 млн 789,7 тис. грн і 2 млн 837,9 тис. грн ЄСВ.

До того ж, працівники органів ДФС Тернопільщини спільно із представниками органів місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

У січні-серпні на засіданнях комісій заслухали керівників 264 підприємств, де зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - додають у податковій. - За наслідками проведеної роботи на 238 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати.

Як наслідок, до бюджету надійшло 545,4 тис. грн - податку на доходи фізичних осіб і 711,4 тис. грн - ЄСВ.

Провели наші фахівці і роз’яснювальну роботу із аналогічних питань на 644 підприємствах і в організаціях області, - продовжують у податковій. – Тож на 605 підприємствах уже підвищили рівень виплати зарплати. До бюджету надійшло 2 млн 190,3 тис. грн - податку на доходи фізичних осіб і 2 млн 793,9 тис. грн - ЄСВ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео