Кому вигідно прийняти зміни до Генплану Тернополя

emloyee-or-contract-labor

За інформаційною кампанією проти ухвалення депутатами змін до Генерального плану Тернополя може стояти чиєсь бажання легалізувати будівельний хаос та вседозволеність у нашому місті.

Чіткий план розвитку Тернополя унеможливлює дерибан землі, адже саме земельні питання домінують на кожній сесії міської ради. Нагадаємо, голосування за зміни до Генплану має відбутися вже на найближчій сесії міської ради 24 лютого.

Вікіпедія дає чітке розуміння визначення Генплану: генеральний план — це містобудівна документація, яка визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Крім цього, Генплан як регуляторний акт мусить відповідати статті 4 закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», тобто бути доцільним, ефективним, збалансованим і передбачуваним. Відомо, що основним аргументом для інвестора при прийнятті рішення про вкладення коштів, є рівень окупності капіталу й рівень ризиків. Саме генеральний план є основним джерелом такої інформації у сфері ринку будівництва житла та нерухомості.

Генплан руйнує основи корупції. Тобто інвесторам ні до кого не треба бігати з валізами грошей, щоб погодити те чи інше питання.

Кому ж потрібен Генплан та зміни до нього?

По-перше, він потрібен простим людям. Згадаймо, скільки тернополян страждали від будівельних афер Щепановського, коли у людей збирали гроші, але вони не отримували житла.

По-друге, Генплан потрібен чесним підприємцям, котрі не бажають платити хабарі, а хочуть розуміти, за якими правилами вони працюють.

По-третє, він потрібний міській громаді. Коли є чіткі правила у вигляді Генплану, у місто приходить інвестор. Не секрет, що велика частка інвестицій у Тернопіль напряму пов’язана з будівельною сферою, а це кошти на оновлення опалювальної системи, ремонти вулиць. Це нові робочі місця.

Як відомо, основне креслення Генплану опубліковане на сайті міської ради, а оригінал зберігається у «Дніпропроекті». Обговорення майбутніх змін до Генплану розпочалось ще з 2014 року і частина сьогоднішніх депутатів самі вносили пропозиції по зміні Генплану Тернополя.

Більше половини депутатів міської ради цього скликання готові голосувати за зміни до Генплану. Тому 24 лютого - день, який вже можна охрестити битвою за майбутнє Тернополя.

За матеріалами: «Чому деякі депутати не хочуть голосувати за зміни до Генплану Тернополя?»

Вибір читачів за тиждень

Відео