Корупція – одна із найбільших проблем Тернополя (відео)

Круглий стіл на тему «Основні проблеми Тернополя:  питання – відповіді» провели вчора, 31 січня, у Тернопільському прес-клубі. 

Ініціаторами проведення заходу стали активісти Центру громадського контролю «Дій!». Вони напередодні круглого столу провели опитування серед тернополян про найактуальніші проблеми міста.

В обговоренні проблем міста взяли участь представники влади, громадські активісти та журналісти. Так, усі присутні однією із найбільших проблем визнали корупцію.

Крупція не тільки б’є по міському чи державному бюджету, а й спотворює суспільні норми.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=L0wmTPDGaDk&feature=youtu.be[/embed]

Активісти наголосили, що побороти корупцію можливо, але для цього потрібно докласти максимум зусиль, і не лише правоохоронним органах, а й громадським організаціям по тих напрямках, по яких вони працюють. Окрім того, для подолання хабарництва мають бути ще й незалежні суди та відкриті реєстри.

Тернопільські ЗМІ під час обговорення висловили і свою позицію та наголосили, що сприятимуть найбільш об’єктивному і правдивому висвітленню інформації.

Також, координатор Центру громадського контролю «Дій!» наголосив, що подібні заходи проводитимуть часто, але вони матимуть звужену тематику.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео