Дарія Шевченко

Корисно для тернополян: чим замінити цукор, не зашкодивши здоров’ю

1034741

Тернополяни, які хочуть зменшити кількість цукру у своєму раціоні, можуть це сміливо робити. Проте не всі цукрозамінники є корисними. Як радять фізіологи, краще уникати синтетичних замінників, які підсилюють апетит. Вони стають причиною порушення обміну речовин.

До таких замінників належать сукразит, сахарин, аспартам та інші. Варто звернути увагу на природні цукрові замінники.

Стевія – це рослина з сімейства астрових. На смак – солодка. Протипоказана для вживання тим, в кого індивідуальна непереносимість і схильність до алергічних реакцій на неї, а також не варто їсти її і тим, в кого проблеми з диханням. Разом з молоком може викликати діарею.

Ксиліт – багатоатомний спирт. Це неалергенна, нетоксична та неподразлива речовина. Швидко метаболізується. Якщо вжити більш ніж 50 г на добу – може викликати діарею.

Кероб – це мелені боби ріжкового дерева, які на смак та вигляд як какао. Продукт неалергенний, за винятком індивідуальної чутливості.

Цукор кокосовий – є більш калорійним, ніж інші натуральні замінники. Його перевагами є :

  • вміст калію, магнію та інших мінералів;
  • карамельний смак;
  • повністю натуральний.

Мед – є одним із найкориснішим замінником цукру. Він багатий на вітаміни. Та варто зважати на те, що мед не рекомендований дітям до 7 років та часто може викликати алергію.

Кленовий сироп – містить глікемічний індекс 50, глюкозу, а також мікроелементи, які корисні для серця та підшлункової залози.

З-поміж усіх варіантів вам лише потрібно обрати той, який найкраще вам підійде за показниками, пише galnet.fm.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео