Кращі молоді дизайнери відкрили Тернопільські дні моди

Понад 20 колекцій одягу дизайнерів-початківців презентували сьогодні  під час Тернопільських днів моди. Студентський показ мод «Альтернатива» цього року став конкурсом. У ньому взяли участь представники навчальних закладів із Хмельницького, Чернівців, Києва, Артемівська, Тернополя та інших міст.

«Майданчик модних показів у Тернополі дає суттєву підтримку випускникам училищ, коледжів, інститутів для подальшого професійного розвитку і сприяє створенню нових робочих місць, – розповіла координатор заходу Марія Гудима. - З цією метою за підтримки міської ради в рамках Тернопільських днів моди щороку в Українському домі «Перемога» відбувається показ колекцій дизайнерів-початківців під назвою «Альтернатива». Проте вперше у 2015 році цей захід набуває статусу конкурсу».

Серед учасників відчувалося велике бажання показати себе з найкращого боку. Аби перемогти, дизайнери-початківці привезли до Тернополя колекції, які ще вчора були на швейному столі.

«Сьогодні ми презентуємо одразу дві колекції. Як ми самі їх називаємо – чорну та білу. Вони досить складні у виконанні. Перша вечірня. Ми намагались втілити її, як у кращих традиціях високої моди. Інша – нетрадиційна. У ній відображена техніка орігамі, але на тканині. Тобто за допомогою тканини нам вдалося досягнути ефекту паперового дизайну. Так звана «біла» колекція ще вчора була на швейному столі, а сьогодні перші, хто її побачив, – це тернополяни», - розповіла дизайнер з Чернівців пані Наталя.

Сьогодні молоді дизайнери змагались у номінаціях «Prêt-à-porter», «Folk», «Pro-art» і «DeLux».

Ідею відзначення кращих колекцій запропонував постійний меценат «Тернопільських днів моди» Тарас Демкура. У такий спосіб він хоче не тільки морально, а й матеріально підтримати талановиту молодь, яка би в майбутньому на гідному рівні представляла Україну на світових модних шоу. 

Наталія ЛУКІВ.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео