Кременецькі полісмени готові забезпечити громадський порядок у будь-якій ситуації (фото)

DSC02063

Відтепер кременецькі полісмени ще надійніше зможуть забезпечувати громадський порядок. Для цього правоохоронці пройшли спеціальні тактичні навчання. У процесі змоделювали декілька ситуацій у різних локаціях. За основу у навчаннях взяли скандинавську модель.

– До навчального процесу задіяли співробітників Кременецького районного відділу поліції, відділень поліції у Шумську та Ланівцях. Головна мета заходу – підвищення службової підготовки поліцейських під час забезпечення публічного порядку при проведенні масових заходів. Як розповів заступник начальника районного відділу поліції Віталія Валецького, за основу навчання взяли кращі європейські практики забезпечення громадського порядку, зокрема так званий скандинавський підхід, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Скандинавська модель сьогодні широко застосовується у багатьох країнах Євросоюзу, опирається на вивчення психології натовпу, комунікації та заходи деескалації протесту.

– Ми ретельно відпрацювали кожен випадок, врахували помилки та недоліки і в подальшому за необхідності готові до заходів із забезпечення безпеки та порядку, – розповів Віталій Валецький.

DSC02069
DSC02069

Фото відділу комунікації поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео