Ростислав Фук

Кримінального авторитета підозрюють у вимаганні неіснуючих боргів у жителів Тернопільщини

Як встановили правоохоронці, підозрюваний працював разом з трьома спільниками, які вимагали у людей величезні суми та погрожували фізичною розправою

Злочинну групу, що діяла на території області, викрили у квітні, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 36-річний організатор, маючи зв’язки у злочинному середовищі, отримав статус «смотрящого» за Тернопільською областю. Перебуваючи на волі, він поширював злочинний вплив на території обласного центру та регіону, а саме контролював дотримання «злодійських законів», координував протиправну діяльність, відповідав за наповнення та розподіл так званого «злодійського общака», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці кажуть, підозрюваний разом із трьома учасниками угруповання вимагали від жителя Тернополя 7 000 доларів неіснуючого боргу. У разі несплати коштів у визначений термін погрожували йому фізичною розправою. Слідчі задокументували два факти передачі коштів вимагачам – 20 000 та 100 000 гривень відповідно.

Тоді оперативники та слідчі, за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали групу. Їм оголосили підозру за частиною четвертою статті 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

21 травня, на підставі отриманих в ході слідства доказів, лідеру угруповання повідомили про підозру ще за однією статтею Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення в суспільстві злочинного впливу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео