Віра Олександрович

Кримінальна Тернопільщина: шахраї добралися до підприємців із Теребовлі

Шахрай

Шахраї, які вдають із себе посадових осіб територіальних органів Державної податкової служби, активізувалися на Тернопільщині.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області, аферисти телефонують до керівників підприємств чи підприємців і вимагають «матеріальну винагороду».

– Неабияку активність зловмисників зафіксували нещодавно на Теребовлянщині, у самому районному центрі, – кажуть у податковій. – Невідомі особи телефонували із номера 097-076-77-86 до платників податків, звертаючись до них із проханням надати кошти для «залагодження» різних питань.  

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області вкотре наголосили: службові особи податкової служби краю жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи через довірених осіб не давали і давати не можуть.

– Втім, як свідчить практика, частина звичайних громадян і суб’єктів підприємницької діяльності не перевіряють достовірність інформації і передають гроші таким зловмисникам, – визнають податківці. – Тож аферисти кидають тінь і негативно впливають на честь та ділову репутацію всіх працівників Державної податкової служби загалом.

Саме тому в ГУ ДПС в області закликали платників податків бути обачними і не піддаватися на провокації.

– У випадку отримання інформації про пропозиції начебто від працівників Державної податкової служби або нібито від їхнього імені просимо негайно повідомляти у відповідний підрозділ Національної поліції або телефонувати до антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс», – уточнили у податковій.  

Нагадаємо, йдеться про «гарячу лінію» 102 або номер телефону 0 800 501 007, напрямок «4». Дзвінки там приймають безкоштовно і цілодобово.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео