Віра Олександрович

«Критикувати можна, але зробіть щось своє – краще!» - Олександр Смик про «Волинь» (відео)

unnamed-13

Ініціативу обласної ради щодо покарання акторів, які знялися у польському фільмі «Волинь», висміяв начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик.

Нагадаємо, робочу групу для вивчення обставин участі чотирьох акторів Тернопільського драмтеатру у скандально відомому фільмі Войцеха Смажовського, нещодавно створили в обласній раді. Вона вже провела перше засідання. Причому із уст депутатів прозвучала вимога жорстко покарати як артистів, так і керівництво театру, які таке допустили (докладно про це читайте ТУТприм.).

unnamed-12
unnamed-12

Так от, на думку Олександра Смика, в обласній раді зайнялися трохи не тим. Мовляв, депутатам варто було б не братися до критики, а сприяти створенню власного - українського конкурентоздатного продукту, навіть на ту ж тематику.

[embed]https://youtu.be/YSb3QaFf6iY[/embed]

До слова, офіційної заяви від дирекції драмтеатру досі немає. Тож позиція керівників – незрозуміла. Публічно заступився за своїх акторів лише головний режисер і художній керівник Українського драматичного театру ім. М.Заньковецької Федір Стригун. Він виправдовує своїх підлеглих тим, що «нема українського кіно». Мовляв, актори не могли заробити гроші деінде, а тому погодилися на пропозицію поляків.

Фото із відкритих джерел, відео - автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео