Орест Сарматський

Лише SWОT-аналіз виявив на Тернопільщині дуже важливе

2855

У Копичинецькій ОТГ продовжують розробляти стратегію розвитку. Фахівці Програми «U-LEAD з Європою» допомагають Копичинецькій ОТГ розробити стратегію розвитку на 2020-2027 роки. 

Нещодавно відбулося третє засідання робочої групи по розробці стратегії, участь в якому взяли керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD Наталія Онищук та експерт з регіонального розвитку Тарас Рашкевич.

– На попередньому засіданні ми опрацювали показники соціально-економічного розвитку громади. Головне завдання сьогоднішньої онлайн-зустрічі - визначення остаточного варіанту бачення розвитку громади та напрацювання стратегічних й операційних цілей. Сподіваюся, що такий ритм роботи буде й надалі, це дозволить нам створити якісний документ, який буде максимально наближеним до потреб громад, – підкреслила Наталія Онишук.  

Тарас Рашкевич ознайомив присутніх з попередніми результатами спільної роботи, а саме напрацьованим стратегічним баченням Копичинецької громади та проведеним SWOT-аналізом. Це аналіз, найважливіше завдання якого допомогти організації побачити та оцінити всі чинники, що впливають на прийняття рішень, а також визначити можливості розвитку.

Копичинецька ОТГ – успішна, самодостатня, інвестиційно приваблива та екологічно чиста громада з розвинутою інфраструктурою та високим рівнем соціальних стандартів. Громада, яка сприяє щодо відкриття та ведення підприємницької діяльності на своїй території, створює сприятливі умови для життя, бізнесу та відпочинку, – розповів про напрацювання Тарас Рашкевич.

За результатами SWOT-аналізу було визначено низку сильних сторін Копичинецької громади, серед яких розміщення залізничної та вузлової станції, наявний потенціал для розвитку місцевих виробників та наявність вільних земельних ділянок комунальної власності, які можуть бути використані для введення підприємницької діяльності. Щодо слабких сторін, то це високий рівень безробіття, відсутність генеральних планів населених пунктів, поганий стан дорожнього покриття, енерговитратне опалення закладів освіти, медицини та культури.

Робоча група продовжуватиме працювати над документом. Попереду необхідно сформувати план заходів щодо реалізації стратегії, а також підготувати  систему моніторингу реалізації стратегії.

Після цього і буде готовим проміжний варіант стратегії розвитку Копичинецької громади до 2027 року.

Фото: U-LEAD

Вибір читачів за тиждень

Відео