Любителів чужих велосипедів розшукали тернопільські правоохоронці

u_files_store_41_12596

Кримінальне провадження за фактом таємного викрадення чужого майна відкрили працівники поліції щодо двох мешканців Тернопілля, які своїми протиправними діями привласнили чужі велосипеди.

Одна з подій трапилася в обласному центрі. Тернополянин зазначив, що потерпів від рук велосипедного злодія, який викрав його двоколісний транспорт, проникшт в сушильне приміщення в багатоповерхівці. Завданні збитки чоловік оцінив в 10 000 гривень, повідомляють на сайті Нацполіції Тернопільської області. 

Правоохоронці вийшли за слід зловмисника. Ним виявився неодноразово судимий житель Тернополя. 36-річний підозрюваний у скоєному зізнався.

Аналогічний факт задокументували й працівники Тернопільського відділення поліції. Як встановили поліцейські, 51-річний житель села Ігровиця поцупив велосипед своєї односельчанки, який вона зберігала на території свого домогосподарства. Відомості про події внесені в ЄРДР відповідно до ст. 185 ККУ.

Поліцейські звертаються до мешканців Тернопільщини та просять не забувати елементарні правила за допомогою яких ви зможете вберегти своє майно від рук невідомих осіб. Не залишайте велосипед без нагляду, навіть ненадовго. Якщо залишаєте ровер навіть на кілька хвилин – обов’язково закріпіть його на надійний ланцюг або замок. Використовуйте як мінімум два замки. Ця порада має подвійний сенс. По-перше, впоратися з двома замками – це як мінімум в два рази більше часу. По-друге, наркомани часто «роздягають» пристебнуті велосипеди, два замки дозволять зберегти колеса.

Обов’язково один із замків повинен бути U-подібним, так як товсту металеву дужку складніше перекусити/перепиляти простими засобами. Втім, недорогі U-подібнізамки злодії і не намагаються «кусати», вони легко ламають саму основу замка.

А якщо вже так трапилось, що ваш велосипед вкрали, то панікувати не варто, телефонуйте на лінію «102».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео