Ростислав Фук

«Людина із золотими руками та величезним серцем»: на Тернопільщині попрощалися з командиром Миколою Гуменним (фото)

Герой, ні хвилини не роздумуючи, пішов до лав ЗСУ з початком російського вторгнення. Світла пам’ять

Великобірківська громада назавжди попрощалася із захисником Миколою Гуменним. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Герой, ні хвилини не роздумуючи, пішов до лав ЗСУ з початком російського вторгнення. Микола Гуменний був командиром гранатомета протитанкового взводу механізованого батальйону військової частини А 2167, 15 липня 2024 року загинув в результаті здійснення противником атаки дрона-камікадзе по позиціях підрозділу, неподалік населеного пункту Костянтинівка, що на Донеччині.

17 липня Великобірківська громада зустріла Героя у Смиківцях. У нього залишилася дружина Ольга, діти та онуки.

Людяний, щирий, справедливий, «людина із золотими руками та величезним серцем» – так відгукуються про Миколу ті, хто його знав. Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душах рідних загиблого воїна, – йдеться в повідомленні.

Чин похорону очолив декан отець Михайло Піняга та священники Великобірківського деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Почесну грамоту пошани та скорботи від головнокомандувача Збройних сил України, вручили дружині Ользі.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Миколи Гуменного з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, з 44-річним захисником Григорієм Грабарчиком попрощалися в селі Синягівка Збаразької громади 18 липня.

Фото Великобірківської громади

Вибір читачів за тиждень

Відео