Віра Олександрович

Майте на увазі: жінки у Тернополі об’єднуються, бо їм разом цікаво (фоторепортаж, відео)

Понад 50 представниць прекрасної статі зібралися на традиційний сніданок «Ранкова кава ділової жінки», що відбувся цього тижня. І всі гості знайшли там щось для себе цікаве.

Пані спілкувалися, обмінювалися думками і контактами, а також налагоджували співпрацю. Адже, нагадаємо, «Ранкова кава ділової жінки» - це неформальний захід, який проводять у Тернополі щомісяця. Організовують таке дійство активістки ГО «Ділові українські жінки в Тернопільській області».

Кава
Кава

Роль ведучої та модераторки «ранкової кави» зазвичай бере на себе Ольга Навроцька - підприємиця, громадська діячка, депутат. Так було і цього разу.

На сніданок організатори зазвичай запрошують тих, хто має чим поділитися з іншими. Причому ділова жінка – це не обов’язково власниця бізнесу чи директорка фірми, а просто компетентна у своїй справі людина, готова поділитися власним досвідом, а часом – і рецептами успіху. Власне, «кава по вівторках» уже стала в Тернополі традицією (також читайте про це на «Терені» - ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Традиційно відкрила зустріч президент громадської організації Ірина Демкура. Тернополянка дійсно має чим пишатися, адже змогла досягнути багатьох висот. Вона входить до світової Ради Засновників Компанії Амвей, є провідним експертом у сфері економіки і підвищення ефективності ведення бізнесу, а також - затребуваним спікером на міжнародних бізнес-форумах.

Демкура
Демкура

Ірина Демкура - лідер думки і керівник центру розвитку жіночого підприємництва, співвласник Торгового центру «Атріум», власник Етногалереї «Спадок» родини Демкур, а також засновник Благодійного фонду родини Демкур, що допомагає інтернатам і дітям, батьки яких позбавлені батьківських прав.

- Дуже багато жінок, українок зараз - за кордоном, - каже віце-президент ГО із міжнародних зв’язків Лариса Овчарук. – Думаю, це не є для вас секретом. І мені приємно, що вони нині об’єднуються, гуртуються. Такий світ сьогодні. Я була у травні в Греції на Тижні вишиванки. Бачила там багато українок. Там вони теж дбають про українське, свою жіночність і традиції.

Цей захід, його атмосфера піднесення дійсно перетворюють звичний ранок на щось дуже приємне, радісне. Усі присутні зазвичай дякують організаторам за яскраві емоції, плідне спілкування і нові корисні знайомства. Тим паче, що активістки ГО працюють з жінками у різних напрямках. Мамусі, які нині опікуються малечею, також не залишаються поза увагою.

Фуршет
Фуршет

- Я працюю у напрямку краса, стиль і мода, - каже одна із віце-президентів ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» Ірина Руда. – Ми усі тут розвиваємося. Навіть можемо відчути себе у ролі моделі.

Частину зібраних під час «Ранкової кави ділової жінки» коштів організатори завжди віддають на благодійність. Цей напрямок роботи очолює одна з віце-президентів ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» Олеся Чванкіна.

На цьому заході незмінною традицією є також коротке представлення гостей. Причому роблять це не організатори, а самі учасниці «кави по вівторках». Приємно, що у товаристві постійно з’являються новачки, які приєднуються до гурту вперше.

Щоразу на захід запрошують гостей всеукраїнського масштабу, а також відомих і звичайних тернополянок. Адже усім без винятку жінкам насправді є чим поділитися. Це помилкове судження, що домогосподарці не потрібна самореалізація, наголошують організатори.

Під час такого знайомства вже неодноразово виявлялося, що жінки у Тернополі – дуже різнопланові. Вони навіть не бояться суто чоловічих, із першого погляду, напрямків діяльності.

Приємно, що рух набирає обертів і знаходить прихильниць в інших містах України. Так, цього разу на зустріч приїхали пані із Козятина і Червонограда.

До речі, усім, хто зацікавився такими зустрічами, варто пошукати у «Фейсбуці» офіційну сторінку ГО «Ділові Українські Жінки» у Тернопільській області і вподобати її. Тоді ви будете отримувати повідомлення про наступні зустрічі і зможете брати у них участь.

Букви
Букви

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео