Віра Олександрович

Майже 30 млн грн лише за 1 місяць відправили з Тернопільщини

Гроші

Майже 278 млн грн – саме таким уже є внесок Тернопільщини на потреби Української армії. Лише за останній місяць від краян отримали 29,6 млн грн військового збору.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 11-ти місяців цього року до загального фонду державного бюджету платники податків Тернопільщини перерахували 277,9 млн грн військового збору, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. - Сплата перевищила очікування на майже 25,8 млн грн, або «плюс» 10,2%. Порівняно з відповідним періодом торік надходження зросли на 20,9 млн грн.

Лише у листопаді платники з Тернопілля спрямували на потреби армії 29,6 млн грн військового збору. Приріст цього платежу до аналогічного періоду 2019-го склав 5,1 млн грн, або 21%.

- Платниками військового збору є фізичні особи-резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, - нагадує Іван Пунько. - Його ставка - 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Необхідно також мати на увазі, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці, тому закликаю роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості.

За його словами, не оформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи бюджетів, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео