Маленький тернополянин врятував квартиру від пограбування

22447069_2043857709167363_308257193_n

Героєм фільму «Один вдома», але уже заснованого на реальних подіях, став 8-річний Антон з Тернополя. Вікторія Солярська була змушена залишити дитину вдома, тому що поїхала на похорон. Жінка й припустити не могла, що у квартиру, де знаходиться її син, може намагатися хтось потрапити.

– Залишившись наодинці, син за якийсь час почув, що хтось намагається відчинити зовнішній замок у вхідних дверях. Він добре розумів, що це не мама. Адже я, вже повертаючись з похорону додому, повідомила Антона, що буду не менш, як за годину, – каже пані Вікторія, пише mediator.te.ua.

Усвідомлюючи, що це грабіжник, дитина повелася напрочуд по-дорослому – опанувала миттєвий страх і набрала номер до поліції. Повідомити у стресовій ситуації власну адресу Антон не зміг, проте чітко продиктував правоохоронцям номер телефону мами. Приїхавши за вказаною адресою, патрульні зловмисника не застали. Можливо, його налякали сусіди, бо хлопчик чув, як хтось втікав. А от оглянувши замок, інспектори констатували – до квартири дійсно намагалися потрапити, адже він був пошкоджений.

Мама хлопчика каже, що ніколи не пояснювала сину, що робити, коли вже безпосередньо хтось пробирається в помешкання. Проте завжди наголошувала йому, аби не відчиняв незнайомим двері. Пані Вікторія радить усім батькам, у яких все ж виникла нагальна потреба залишити дитину вдома, надати дитині в письмовій формі всю необхідну інформацію: номера телефонів, куди звертатися, а також власну адресу. Аби у стресовій ситуації дитина безперешкодно і напряму змогла повідомити, де вона і, що з нею відбувається.

Фото з сімейного архіву родини Солярських

Вибір читачів за тиждень

Відео