Олеся Поліщук

Медики розповіли жителькам Тернопільщини про особливості інтимної гігієни

intimnaya-gigiena-zhenskaya-pravila-1

Сьогодні, 28 травня, світова спільнота відзначає День жіночого здоров'я та менструальної гігієни. Тому медики нагадали жителькам Тернопільщини про особливості інтимної гігієни.

– Лікарі наголошують на тому, що підмиватися й витиратися туалетним папером треба винятково спереду назад. Антибактеріальне мило й парфумовані гелі для душу з агресивними поверхнево-активними речовинами можуть шкодити гідроліпідній мантії шкіри, порушувати її мікробіом і спричиняти подразнення в зоні вульви. Більшість гінекологів погоджуються, що для щоденної гігієни достатньо теплої води, – йдеться у повідомленні Тернопільський обласний Центр громадського здоров'я.

Більшість лосьйонів і кремів для тіла (з оліями, рослинними екстрактами та парфумованими віддушками) не бажано наносити на інтимні частини тіла, особливо на статеві губи, звідки подразнювальні компоненти можуть потрапити на слизову.

Головне – не намагатися витертися насухо: шкіра на вульві схильна до механічних ушкоджень.

– Лікарі не рекомендують застосовувати щоденні прокладки (особливо ароматизовані) без нагальної потреби: вони не дають повітрю у промежині нормально циркулювати та сприяють утворенню «парникового ефекту», – радіть лікарі.

Білизна зі штучних матеріалів та одяг тісної посадки утворюють той самий «парниковий ефект» і створюють умови для розмноження мікроорганізмів. З тих самих причин гінекологи радять мінімізувати носіння колготок або принаймні обирати ті, де частина промежини виконана з бавовни.

Детальніше: www.wonderzine.com.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео