Мер Чорткова Володимир Шматько: «Податки за землю мають працювати на громаду!» (фото)

DSC_0038

У Чортківській міській раді з метою наповнення місцевого бюджету відбулась нарада за участю міського голови Чорткова Володимира Шматька, начальника Чортківської ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області Руслана Цвігуна, керівників структурних підрозділів міської ради, старост та землевпорядників старостинських округів Чортківської об’єднаної територіальної громади.

На нараді висвітлювалось питання нарахування та сплати податків власниками та користувачами земельних ділянок, а також орендної плати орендаторами землі. Начальник Чортківської ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області проінформував присутніх про хід надання інформації до податкової служби про власників та користувачів земельних ділянок по кожному старостинському округу Чортківської ОТГ. Руслан Ігорович наголосив на необхідності подання достовірної інформації про земельні ділянки будь-якої форми власності та будь-якого цільового використання, а також зазначив, що користування та володіння кожної земельної ділянки повинні бути оподатковані згідно з чинним законодавством.

DSC_0035 (1)
DSC_0035 (1)

Пан Руслан зазначив:

«Деякі громадяни, які самостійно обробляють земельні паї, декларують доходи, отримані з паїв, набагато нижчі від сум, задекларованих сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами зі значними масивами сільськогосподарських земель, розташованих поряд із земельними ділянками одноосібників. При цьому  умови господарювання  (якість ґрунтів, їх нормативна грошова оцінка,  перелік вирощуваних сільськогосподарських культур і т. п.) вищезазначених категорій землекористувачів нічим не відрізняються».

DSC_0034
DSC_0034

«Плата за землю є основним джерелом доходів місцевих бюджетів (відповідно до норм чинного Бюджетного Кодексу України земельні платежі 100 відсотково зараховуються до міського, селищних та сільських бюджетів). А це, в першу чергу, –  будівництво доріг, вуличного освітлення, розвиток громади. Тож вважаю за необхідне надалі проводити відповідну роботу із власниками та користувачами землі, котрі ухиляються від сплати податків, що забезпечить додаткові надходження до місцевого бюджету. Податки за землю мають працювати на громаду!», – наголосив міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео