Мер Чорткова взяв участь у Конгресі місцевих і регіональних влад

DSC_2013

У четвер, 25 лютого, у Києві відбулась Рада розвитку громад та територій, котру очолив Президент України Володимир Зеленський. Президент разом із представниками влади різних рівнів обговорили суспільно-політичні та соціально-економічні процеси, що відбуваються в державі на регіональному рівні. До заходу, а також до прес-конференції після засідання конгресу долучився міський голова Чорткова Володимир Шматько та очільник Тернополя Сергій Надал.

Зауважимо, що окрім Володимира Зеленського, у засіданні конгресу взяли участь голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, члени Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, голови обласних державних адміністрацій, міські, сільські та голови територіальних громад.

DSC_1995
DSC_1995

Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Конгресу місцевих та регіональних влад, який має сприяти встановленню якісно нових відносин між центральною та місцевою владою: «Відносини між центром та громадами відтепер мають стати абсолютно новими, я б сказав – якісно новими. Вони повинні бути конструктивними, прозорими та дієвими. Задля цього ми створюємо Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Він стане майданчиком для діалогу та рішень. Тож давайте взаємодіяти, давайте слухати, давайте говорити, чути й допомагати один одному, працювати з думкою не про наступні вибори, а про наступні покоління українців».

– Дуже сподіваюсь, що від створення Конгресу місцевих та регіональних влад ми отримуємо якісний діалог між центральною та місцевою владою задля прийняття швидких рішень. Сьогодні на порядку денному надзвичайно важливе питання адміністрування місцевих податків та зборів. Прошу у центральної влади почути  нас, представників місцевого самоврядування, та передати нам можливість адмініструвати місцеві податки та збори, адже там є великий резерв для наповнення бюджету, – зазначив Володимир Шматько на пресконференції.

DSC_2026
DSC_2026

Окрім того, міський голова Чорткова провів важливі перемовини із заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимонешком щодо відзначення на державному рівні 500-річчя Чорткова від моменту отримання статусу міста у 2022 році.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео