Меркушина та Підручний в одиничному міксті на чемпіонаті світу через нечесну гру колег лише десяті

1

Сьогодні чемпіонат світу відзначився класичним одиничним мікстом. Вже традиційно Україну представили двоє тернополян - Настя Меркушина та Дмитро Підручний.

Настя вийшла на трасу під 5-м номером. На першому колі тернополянка трималася наприкінці щільного пелетону. «Лежку» українка закрила з нуля, виїхавши сьомою +10,5 с. «Стійку» відпрацювала з шести.

На трасу Дмитро Підручний вийшов 12-м +22,5 с. Першу стрільбу тернополянин закрив з шести пострілів, піднявшись на 10-у сходинку +22 с. «Стійку» пройшов чисто.

Естафетну паличку Меркушина отримала шостою +14,2 с. П'яту стрільбу Настя відпрацювала з семи, опустившись на 9-у позицію +30 с. «Стійку» закрила з нуля.

Дмитро Підручний на останній етап вийшов сьомим +33,0 с. «Лежку» тернополянин закрив з восьми, опустившись на 10-у сходинку +57,2 с. Останній вогневий рубіж пройшов з шести.

Фінішував Дмитро Підручний лише десятим +1:27 хв.

- Якось не склалося воно. Я - не спринтер і завжди знала, що для мене найважчі саме короткі дистанції. До того ж, деякі дівчата грали доволі жорстко - виштовхували, спеціально наступали на лижі... Я терпіла, намагалася відпрацювати якомога швидше та краще, - прокоментувала Настя Меркушина. - Але це такий запал, такі емоції. Адреналін тримає досі. Я люблю бігати з Дмитром, він дуже стриманий, знає, як мене заспокоїти. 

- Всю гонку намагався скорочувати дистанцію. Мені комфортно бігати з Настею. Сьогодні спина не боліла, як буде далі - не знаю, - розповів Підручний. 

Нагадаю, в індивідуальній гонці Меркушина була 11-ю, Дмитро Підручний через проблеми зі спиною пропустив змагання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео