Юлія Пацкаль

Миколай-2022: ідеї та ціни актуальних подарунків

Як то кажуть: які часи такі і подарунки. Цієї зими теплі речі і корисні гаджети не будуть зайвими ні для кого

Скоро День святого Миколая, а отже, саме час подумати про подарунок для рідних, друзів та колег. Обрати доречний подарунок - завдання не з простих. Однак цього року час сам диктує, які речі не будуть зайвими ні для кого. Теплі речі і корисні гаджети знадобляться навіть тим, у кого вони вже є. Адже в часи блекауту павербанків і пледів забагато не буває. Терен підібрав декілька варіантів актуальних подарунків до свята. 

Термос

Важливий посуд під час блекауту. Термос допоможе зігрітися у разі зникнення опалення та електропостачання, зберігаючи напій гарячим декілька годин. Ціна залежить від розміру посуду та матеріалу, з якого він зроблений. Термос об’ємом 0.35л коштує близько 200 грн, а 0.75л - близько 500 грн. Придбати термос можна у будь-якому магазині із кухонною технікою та посудом, на ринку або ж замовити онлайн. Проте купуючи в інтернет-магазині варто врахувати ще вартість доставки.

Обираючи термос в подарунок, переконайтеся у відсутності на ньому дефектів. Адже пошкоджений посуд не зберігатиме тепла. 

Читайте також: Як обрати термос: поради продавців і ціни у Тернополі

Павербанк

В умовах відключень електропостачання павербанк стає рятівником, який допомагає зарядити телефони та залишатися на зв'язку. Оскільки на такі пристрої цього року є неабиякий попит, їх вартість у порівнянні з минулим роком зросла майже втричі. Обираючи павербанк, зверніть увагу на його ємність. Чим вона вища, тим дорожчий пристрій. Придбати павербанк можна у магазинах побутової техніки або ж замовити онлайн. Так, портативне зарядне на 10000 мАh у магазинах і інтернеті різниться від 1200 до 1800 грн.

Ароматизовані свічки

Ароматизована свічка -  один з актуальних варіантів подарунка цього року. Ароматів свічок є чимало: від фруктових до квіткових. Тут вже варто обирати той, який більше до вподоби. Врахуйте, що свічки ручної роботи завжди вартуватимуть дорожче. Такий подарунок можна придбати у крамницях подарунків та декору, товарів для дому або ж замовити онлайн. Ціна свічок від 100 грн до 500. 

Читайте також: Які свічки краще придбати на випадок відключення світла

Ліхтарик

На ліхтарики, в сьогоднішніх умовах, є великий попит. Такий подарунок буде практичним і йому завжди знайдеться застосування у побуті. Ліхтарик незамінний у ситуаціях з відключенням світла. Тому такий пристрій точно знадобиться кожному. Можна вибрати ліхтарики за різними цінами. Наприклад, ліхтарик-брелок для ключів завжди перебуватиме під рукою і вартує від 100 до 300 грн. Знайти такий подарунок можна в онлайн-каталогах та магазинах побутової техніки, гаджетів чи туристичного спорядження.

Пледи

Плед - незамінна річ для комфорту вдома. Ними можна вкриватися у холодну погоду, а також застеляти ліжко. Пледи є синтетичні, натуральні і змішані. У подарунок підійдуть теплі вовняні або хутряні варіанти. Якщо ви зібралися дарувати плед алергіку, то краще обрати бавовну або синтетику, яка легко переться та швидко сохне. Вибір серед пледів - великий: від простих однотонних до принтованих. У подарунок можна обрати варіант з різдвяним чи новорічним малюнком. Пледи в інтернеті та крамницях товарів для дому вартуватимуть від 300 до 600 грн, залежно від матеріалу та розміру.

Грілка

Такий варіант подарунка може здатися незвичним, але він точно зігріє людину, для якої буде призначений такий презент. Грілка може бути гумова або хімічна. У гумову грілку набирають теплу або гарячу воду, а потім прикладають до місця, яке потрібно прогріти. У продажу можна й зустріти одноразові хімічні грілки, які автоматично нагріваються після контакту з киснем та забезпечують тепло до 12 годин. Гумова грілка коштує близько 150 грн, хімічна - 60-70 грн.

Світловідбивачі

Світловідбивні елементи допоможуть подбати про безпеку ваших близьких на дорозі у темряві. У продажу є браслети, жилети, наліпки. Придбати світловідбивні елементи можна у магазинах, де торгують канцтоварами, туристичним спорядженням, товарами для пошиття одягу  та інтернет-магазинах. Вартість буде коливатись від кількох десятків до кількох сотень гривень.

Нагадаємо, як свідчить опитування, яке провели журналісти Терену, більшість тернополян цього року святкуватимуть Миколая традиційно - 19 грудня.

Читайте також: Що подарувати дитині на Миколая: 10 цікавих ідей

Фото: Юлія Пацкаль, з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео