Олеся Поліщук

Містечко на Тернопільщині хоче відновити залізничне сполучення зі столицею

поїзд

Депутати Гусятинської селищної ради прийняли звернення стосовно відновлення прямого  залізничного пасажирського сполучення «Київ – Городок (станція Вікторія) – Гусятин».

Про це повідомили у пресслужбі ОТГ.

Протягом останніх 9 років місто Гусятин позбавлене пасажирського залізничного сполучення з Хмельницьким, Вінницею та Києвом.

Востаннє залізничне сполучення міста Гусятин забезпечувалось пасажирським поїздом № 639/640 Хмельницький – Гусятин, який, по суті, складався з причіпних вагонів «Київ – Гусятин», який на ділянці від Хмельницького до Гусятина слідував окремим поїздом. Також було скасовано і прямий приміський поїзд № 6341/6342 Хмельницький – Гусятин, який слідував з усіма зупинками.

Тоді чиновники Укрзалізниці пояснювали скасування маршруту тим, що ніби усі перевезення були збиткові.

Опрацювавши технічні характеристики та аспекти можливості курсування групи причіпних вагонів «Київ – Городок – Гусятин», депутати пропонують сформувати дві групи вагонів по одному купейному та одному плацкартному вагону в кожній групі, що має забезпечити щоденне курсування даного напрямку.

- Після поновлення курсування причіпних вагонів за маршрутом «Київ – Гусятин – Київ» багато пасажирів та жителів міст Гусятин та Городок і прилеглих до міст районів та селищ, будуть надаваги перевагу залізничному транспорті, за рахунок відносної дешевизни та комфорту, якого немає під час подорожі автобусними перевезеннями, особливо за рахунок дальніх подорожей, - йдеться у зверненні.

Рішення сесії адресували Міністру інфраструктури України, голові правління АТ «Укрзалізниця», директору з пасажирських перевезень АТ «Укрзалізниця», директора філії «Пасажирська компанія АТ «Укрзалізниця»», Тернопільській обласній раді, народному депутату Миколі Люшняку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео