Віра Олександрович

Молоді на Тернопільщині допомагають розгледіти життєві орієнтири (відео, фото)

Пласт1

Дводенний пластовий вишкіл триває на Тернопільщині. Як і планувалося, на цей захід зібралися пластуни зі всієї області.

Що цікаво, такий вишкіл організували для того, аби залучити до Пласту нових духівників. Тож учасників планували ознайомити із особливостями роботи Пласту, розказати про пластові методики виховання тощо. Оскільки все добре завчасно продумали, то результат має бути позитивним, зазначив заступник директора Тернопільського обласного пластового вишкільного центру Богдан Парастюк.

Пласт2
Пласт2

Вперше на такому вишколі побувала Людмила Шушкевич. Жінка приїхала із Вишнівця, щоб дізнатися про організацію Пласт і надалі залучати своїх учнів до патріотичного виховання.

– Хочу дізнатися про структуру організації та методики виховання дітей, – каже учасниця пластового вишколу. – Отриманні знання згодом використаю як на своїй роботі, так і в недільній школі. Адже діти інколи залишаються сам-на-сам із собою і втрачають життєві орієнтири. Тому патріотичне виховання, релігійне наставництво є надзвичайно важливим для сучасної молоді.

Поспілкуватися із учасниками вишколу сьогодні, 9 жовтня, вирішив заступник голови Тернопільської обласної держадміністрації Віктор Устенко. За його словами, місцева влада схильна підтримувати організації патріотичного спрямування.

Устенко
Устенко

– Пласт – це ціла система, яка дозволяє молоді і дорослим об'єднатися для виконання громадських ініціатив, – каже Віктор Устенко. – Саме організації, які працюють системно, демонструють хороші результати і роблять великий внесок у патріотичне виховання молоді, потребують нашої підтримки. Тому ми працюємо над створенням програми підтримки громадських організацій.

До речі, навчання триватимуть ще завтра, 10 жовтня. Захід відбувається в обласному пластовому вишкільному центрі, що у Скоморохах під Тернополем. Нагадаємо, цю будівлю Пласт у своє підпорядкування отримав понад рік тому. У приміщені частково провели внутрішні роботи. Облаштували великий зал для занять. Допомагали переважно спонсори та пластуни з-за кордону.

Фото з сайту ОДА, відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео