Тетяна Бакай

“Мріяв, щоб його діти жили  в мирній Україні”: рідні просять присвоїти звання Героя України захиснику з Тернопільщини

До завершення петиції залишилось 57 днів, потрібно зібрати ще понад 10 тисяч голосів

Роман Леськів з Озерної на Тернопільщині ще з перших днів російської збройної агресії  у 2014 році став на захист Батьківщини. Воював у складі 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”, брав участь у боях на Луганщині. Романа особисто посвятили у воїни незламні “Кіборги” – захисники Донецького аеропорту. Захисник став досвідченим воїном-піхотинцем та володів кількома військовими професіями. Та на жаль, 12 квітня 2022 року під час евакуації поранених поблизу Попасної він загинув від артобстрілу. Рідні просять усіх небайдужих підписати петицію про присвоєння Роману Леськіву звання Героя України. До завершення петиції залишилося 57 днів, потрібно зібрати ще понад 10 тисяч голосів. 

Він всього себе присвятив цій війні та захисту Батьківщини, тож ми не могли його вмовляти не йти на війну. У нього залишилось двоє дітей, заради яких він і виборював Перемогу але, на жаль, війна забирає найкращих. Нам дуже важливо, щоб петиція зібрала голоси і Роману присвоїли звання Героя, адже наш син цього заслуговує, – розповів Терену батько захисника Олесь Леськів. 

Роман Леськів

За час своєї служби захисник пережив дві контузії, три поранення, серед яких осколкові та від підриву на міні. Однак попри все Роман не покидав службу та продовжував захищати Україну. 

Бувало, що він не виходив на зв’язок навіть по декілька тижнів, оскільки йшов на завдання і можливості спілкуватись не було, – пригадує батько захисника. 

За час своєї служби захисник пережив дві контузії, три поранення, серед яких осколкові та від підриву на міні

Роману Леськіву було 30 років. Захисник нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно. Його поховали 17 квітня 2022 року на кладовищі у його рідному селі Озерна. Вічна і світла пам'ять Герою!

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/226158 

Роману Леськіву було 30 років

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео