Орест Сарматський

Митці Тернопільщини і прозвітували, і виставку до Різдва відкрили (фоторепортаж)

заставка01

В обласній організації Національної Спілки художників України підбито підсумки роботи за рік, що минає.

Одразу дві події збіглися в часі у картинній галереї обласної організації Національної Спілки художників України: підсумкові збори колективу за 2017 рік та відкриття традиційної Різдвяно-новорічної виставки.

За словами голови обласної організації Спілки Ігоря Дороша, рік, що минув, був дуже насиченим для спілчанців. Свідчення цього – кілька десятків виставок, які відбулися у виставковій залі, що на вулиці Сагайдачного. Виставлялися не тільки тернопільські митці, але й художники з Києва. Харкова, Ужгорода, Закарпаття, Польщі. У 2017-му була і низка всеукраїнських виставок, пленерів, у яких брали участь художники Тернопільщини. Про ці творчі події у житті Спілки йдеться у каталогах, буклетах, спеціально випущених з нагоди таких мистецьких імпрез.

- Не менш насиченим у творчому плані буде для нашої організації й наступний 2018 рік. Адже відзначатимемо 35-річницю з часу її заснування, тож думаємо широко показати творчість тернопільських художників під час виставок у Тернополі та Львові. Крім традиційних – шевченківських, новорічно-Різдвяних, Великодніх виставок, експозицій, присвяченої Михайлу Бойчуку, покажемо творчість художників з інших областей, - сказав голова обласної організації Спілки Ігор Дорош.

Також присутні на зборах привітали свого колегу – тернопільського митця Миколу Дмітруха із присвоєним званням «Заслужений художник України», після чого й було відкрито новорічно-Різдвяну виставку. У ній – майже 60 різножанрових робіт, написаних членами Спілки художників з Тернопільщини. Тематична палітра творів охопила не тільки зазначену тему, але й відобразила самобутні візії митців Тернопілля, що торкаються філософського сприйняття навколишнього світу.

v08
v08

v09
v09

v10
v10

v01
v01

v02
v02

v03
v03

v04
v04

v05
v05

v06
v06

v07
v07

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео