Тернополяни можуть отримати приємні подарунки за ялинку в стилі «еко»

big_photo--logo

Вже другий рік поспіль, напередодні Різдвяних та новорічних свят, Бюро УГКЦ з питань екології проводить фотоконкурс під назвою «Різдвяне дерево крізь об’єктив віри», який має за мету допомогти християнам правдивіше подивитись на Різдво, як на свято радості, в якому бере участь ціле Боже створіння, включно з природою. Цей конкурс покликаний сприяти популяризації в українському суспільстві різдвяних свят без шкоди для довкілля.

Кожного року, в очікуванні Новорічних свят та Різдва Христового, мабуть, кожен від найменшого до найстаршого, від багатого до бідного намагається сам належно приготуватись до святкування і відповідно прикрасити своє помешкання. І саме в цей особливий час приготування кожен на свій спосіб намагається створити відповідну атмосферу свята, щоби все навкруги нагадувало про те, що очікуємо на щось незвичайне, таємниче та прекрасне.

Приготування до Різдва – це особливий, трепетний час, в якому Господь залишає нам простір для того, щоби ми «власними руками» приготували місце для Його приходу в наші серця та сім’ї, в наші домівки, храми та місця нашого перебування, пише Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Однак, на превеликий жаль, дуже багато з тих, хто носить високий статус християнина, чи то через невідання, чи під шаленим тиском споживацького суспільства в часі приготування і святкування Різдва роблять вчинки, які суперечать вірі в Бога як Творця і Спасителя. До таких вчинків слід віднести вирубування живих ялинок, які невиправдано приносяться в жертву на дуже короткий час.

Умови конкурсу:

  1. Власноручно, креативно та в стилі «еко» прикрасити справді живе (незрубане!) деревце – головна умова!!!
  2. Зробити фото деревця (БЕЗ УЧАСНИКІВ ПРИКРАШАННЯ!!!) і відправити на адресу Екобюро УГКЦ.
  3. Мають бути чітко вказані:

а) назва фотографії;

б) ім’я, прізвище;

в) вік і вид діяльності учасника (учням вказати школу і клас);

г) адреса;

д) телефон та email;

  1. Приймаються виключно авторські фотографії живого деревця (див. пункт 1).
  2. Роботи слід надіслати до 18 січня 2018 року Божого на поштову чи електронну адресу Бюро УГКЦ з питань екології з приміткою «Різдвяний фотоконкурс»:

Бюро УГКЦ з питань екології

вул. Гарбарська 22

76019 м. Івано-Франківськ

E-Mail:  ekoburougcc@ukr.net

  • Переможець конкурсу отримає можливість проведення відпочинку під час одного з вікендів на гірськолижному курорті «Буковель» (на дві особи проживання + абонемент на гірськолижний підйомник та, при необхідності, лижна школа).
  • Нагородою за друге місце буде дводенний абонемент на катання на гірськолижному курорті «Буковель».
  • За третє місце – денний абонемент на «Буковель».

Кращі фотографії будуть розміщені на сайті Екобюро: www.ecoburougcc.org.ua

Тож нехай в час, коли усі, ділячись радістю з Народження Дитяти Ісуса, колядуватимемо «Небо і земля нині торжествують», цю радість відчує також і природа довкола нас і нехай на наше «Христос народився!» все довкола, включно з ялинками в лісах, долучиться до цього торжественного «Славімо нашого Творця»!

Вибір читачів за тиждень

Відео