Орест Сарматський

Митці з України творять на Тернопільщині «Вікно у Небо»

Два тижні триватиме III Всеукраїнський іконописно-живописний пленер «Вікно у Небо. Зарваниця-2018», який розпочався у Марійському духовному центрі у Зарваниці.

- Цього разу у роботі пленеру беруть участь 14 відомих іконописців та знаних майстрів пензля з різних куточків України. Вони, використовуючи авторську техніку, на великоформатних дошках створюватимуть образи святих та сюжети на біблійну тематику. А живописці відображатимуть на полотнах сакральні куточки Марійського духовного центру, - розповів кореспонденту «Терену» ініціатор проведення пленеру та його керівник, викладач Теребовлянського вищого училища культури, заслужений художник України Микола Шевчук.

За його словами, передбачається, що для майбутньої галереї сакрального мистецтва у Зарваниці, про яку ще мріяв митрополит Андрей Шептицький, митці передадуть до десяти ікон розміром 50 на 70 сантиметрів та авторські картини, створені у різних куточків Марійського духовного центру.

Окрім цього художники-іконописці напишуть маленькі іконки-обереги для захисників України.

У програмі також – мистецько-духовні діалоги, відвідини садиби-музею патріарха Йосипа Сліпого у Заздрості, поїздка у Теребовлю, де в бібліотеці митці зустрінуться із місцевою інтелігенцією та покажуть свої роботи, написані у Зарваниці.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео