На дороги Тернополя через борги можуть не виїхати тролейбуси

1454081634-3361-ternopol-trolleybus59415d04312a7

Якщо КП «Тернопільелектротранс» не заплатить борги за електроенергію до 30 жовтня, тролейбуси можуть не виїхати на дороги Тернополя.

До КП «Тернопільелектротранс» надійшов лист із попередженням про відключення електропостачання тролейбусних мереж, якщо до 30 жовтня вони не сплатять борг, кажуть у  міській раді.

1
1

Така ситуація, за словами директора підприємства Андрія Мастюха, виникла через підвищення цін на електроенергію з 1,29 до 2,92 гривень, а також через ціни на матеріали та збільшення мінімальної зарплати.

Через це вони звернулись до міського голови Тернополя, щоб збільшити тарифи, які зможуть допомогти у сплачені боргу, та надалі не допускатимуть таких кризових ситуацій.

– Є декілька важливих факторів, що впливають на функціонування підприємства, зокрема це забезпечення підприємства кадровими ресурсами, матеріально-технічна база, а також вартість і своєчасна оплата за виконану роботу. У нашому випадку – це тариф за перевезення пасажира. За нашими підрахунками, вартість перевезення одного пасажира, або так званий тариф на проїзд, має складати не менше 6,10 грн. У цій цифрі не закладено жодної копійки інвестиційної складової, тому при прийнятті цього тарифу ми і далі будемо сподіватися на отримання коштів з місцевого бюджету, – розповідає Андрій Мастюх.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео