Тамара Коблик

На фасаді багатоквартирного будинку у Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику України Андрію Мозілю (фото)

Вічна пам'ять і слава Герою

17 травня на фасаді багатоквартирного житлового будинку, що за адресою вул.  Київська, 18 відкрили меморіальну таблицю захиснику України Мозілю Андрію Володимировичу. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

До її відкриття та освячення долучився міський голова Сергій Надал спільно з духовенством, родичами, друзями та школярами.

«Андрій був цвітом української нації, а тепер став її янголом-охоронцем. До війни він жив звичайним мирним життям і мав багато планів на майбутнє, та коли розпочалося повномасштабне вторгнення на нашу землю, Андрій добровільно пішов захищати свою країну, свою сім’ю та своє право жити у вільній країні. На жаль, він поклав найдорожче – своє життя за Україну, - йдеться у повідомленні. - Щирі слова вдячності та співчуття батькам Андрія, вдячності за те, що виховали справжнього патріота своєї країни, та співчуття через те, що втратили найдорожче – свою дитину. Він загинув, але пам'ять про Героя назавжди залишиться в історії нашого міста, в історії України і в наших серцях. Вічна і світла пам'ять Андрію та усім нашим полеглим українським воїнам.

Довідка. 

Андрій Мозіль народився у Тернополі, де і навчався у Тернопільській загальноосвітній школі №19, а згодом у технічному коледжі. 

Загинув 10 квітня 2023р. у селі Роздолівка, що в Донецькій області. 

Поховали Андрія Мозіля у Байківцях, де пройшли його дитячі роки. 

Вибір читачів за тиждень

Відео