На «КОРОПФЕСТ» наварили більше 3 тис літрів рибної юшки на 6 тисяч тернополян (фото)
Рекордну рибну юшку об’ємом 3 тис. 9 л зварили кухарі на «КОРОПФЕСТ» 8 липня. Нагодувати могли 6 тисяч тернополян. Готували юшку 6 кухарів протягом 6-ти годин.
- Для приготування ми брали півтонни коропа, півтонни картоплі, 100 кг цибулі та моркви, 10 кг приправ, 15 л екологічного самогону та погашена гілочка вишні, - розповідає шеф-кухар Руслан Гуралевич. – Найважче було дотримуватись правильного режиму температур, аби все смачно вдалось. Також важливо для юшки використовувати річкову рибу різноманітних видів.
КОРОПФЕСТ у Тернополі проводять вперше. Ідею запозичили у селі Коропець, де раніше проводили подібне дійство. А ще назва пов’язана із тим, що на гачок тернопільських рибалок найчастіше потрапляє короп, зізнаються організатори.
- Такий рекорд потрібен для настрою тернополян ,- говорить один з організаторів Руслан Миронів. – Складно було працювати із казанком масштабних розмірів. Але нам все вдалося, тож набираємось позитиву для ефективної роботи після вихідних.
Тернополяни охоче частували юшку та підходили за додатковою порцією.
- Дуже смачно, ось несу юшку подрузі, - говорить тернополянин Михайло Шляхтін. – Смак витончений, усього в міру. Захотілось самому порибалити та приготувати подібну юшку.
Програму КОРОПФЕСТ можна переглянути ТУТ.
Фото автора