На Кременеччині продовжують відновлювати історичну справедливість (фото)

катеринівка

На Кременеччині продовжують очищати та відновлювати кладовища та місця масових захоронень представників єврейської громади. Раніше «Терен» розповідав про відкриті цьогоріч відреставровані кладовища у Кременці та Бучачі. Тоді делегація єврейських громад західної Європи кілька днів перебували на Тернопільщині із офіційним візитом.

Наразі роботи із відновлення цвинтаря тривають у с. Катеринівка, що на Кременеччині. Днями туди навідалися представники районної влади, аби оглянути хід робіт.

– Голова районної ради Володимир Стефанський та в. о. голови райдержадміністрації В’ячеслав Онишкевич здійснили робочий візит до Катеринівської сільської ради. Метою поїздки був огляд єврейського кладовища, яке нещодавно прибрали та окультурили представники київського офісу благодійної організації «Благодійний фонд «ESJF» Східна Європа». На території Бейт Альмін (Дім Вічності) вирізали хащі кущів та розпочали встановлення огорожі та вхідної брами. Надалі благодійники планують привести до ладу ще й місце масово розстрілу євреїв під час Другої Світової війни, яке знаходиться неподалік від кладовища, – повідомляють у Кременецькій районній раді.

Фото Кременецької районної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео