На Кременеччині прощаються зі священником, який був настоятелем сільського храму понад 30 років

mykolaj-dem-yanchuk

Сьогодні на Кременеччині прощаються з місцевим священиком Миколою Дем’янчуком. Настоятель храму святого апостола і євангеліста Іоана Богослова села Білокриниця Кременецького району був одним з першим, хто разом зі своїми парафіянами перейшов до УПЦ КП. Отець Микола користувався великим авторитетом серед прихожан.

- Митрофорний протоієрей Миколай Дем’янчук народився 13 травня 1955 року і с. Вілія Острозького району на Рівненщині. Духовну освіту здобув в Одеській духовній семінарії, яку закінчив 1979 року. 31 грудня 1980 року митрополитом Львівським і Тернопільським Миколаєм був рукопокладений у сан ієрея, у квітні 1992 року – нагороджений правом носіння митри, – повідомляють у пресслужбі Тернопільської єпархії ПЦУ.

Священник жив у Кременці. Проте, понад 30 років віддав службі на парафії села Білокриниця. Про нього згадують як про мудрого та доброго наставника, який з розумінням ставився до мирський слабостей, завжди радив – як з гідністю вийти з тої чи іншої ситуації.

- Отець Миколай запам’ятається всім, як добрий, щирий та відданий Церкві служитель Вівтаря, який своєю ревною працею на винограднику Христовому подавав приклад простого та чесного життя пастиря та християнина. Нехай Господь оселить його душу в місці, де всі святі та праведні спочивають. Ми всі будемо молитися за упокій його душі, – зазначають у Тернопільській єпархії.

Фото пресслужби Тернопільської єпархії ПЦУ

Вибір читачів за тиждень

Відео