Орест Сарматський

На Львівщині виготовляють тофу з української сировини (Агроновини)

2901 (Copy)

Львів’янка Дарія Яремчук та кримчанин Вадим Хребтов заснували власне виробництво рослинних продуктів, зокрема тофу.

Про це пише Ukrainer.

Діяльність цих закладів спрямована на те, щоб дати людям знання про свідоме харчування та показати багатогранність рослинного меню. А за основу виробництва багатьох страв обрали сою.

– Соя – це наша основна сировина, майже всюди вона присутня, починаючи з тофу. Тофу — це такий продукт спеціально для вегетаріанців і веганів, тому що він має багато білку і насичує організм дуже добре, але він не важкий, не має багато холестерину. Люди, які перестають їсти м’ясо, хвилюються, щоби їм було достатньо в раціоні білку, а тофу це має, – розповів Вадим Хребтов.

Виробники створюють тофу за традиційною азійською технологією. Замочену сою перемелюють у «соєвій корові» із додаванням води. Отриману сполуку фільтрують, тобто відокремлюють молоко від соєвої пульпи (окари). Потім соєве молоко проходить термічну обробку. Тофу, як і будь-який сир, створюється за допомогою процесу коагуляції. Сирний згусток розкладають у форми, пресують і охолоджують.

 Соєве молоко проходить два етапи сепарації. У такий спосіб, кажуть виробники, із сої можна взяти максимум протеїнів. Окару здають в утилізацію, але Вадим Хребтов сподівається, що цей процес теж вдасться оптимізувати.

За словами виробників, вони намагаються використовувати у своїй продукції сировину, вирощену виключно в Україні, та акцентують увагу на тому, що дуже важливо перевіряти якість сировини особисто.

Як зізнаються власники «Зеленої корови», спочатку продукцію  продавали лише у Львові, у нішевих крамницях здорового харчування. Згодом налагодили співпрацю почали працювати на всю Україну. Дарія Яремчук каже, що від запуску виробництва обсяги виросли у десять разів.

2902 (Copy)
2902 (Copy)

На Ужгородщині у відкритому саду пропонують самозбір яблук

У відкритому саду Степан Паладі, що на Закарпатті, вже четвертий рік поспіль пропонують самозбір яблук.

Про це повідомляє kurkul.com.

– Пропонуємо самозбір яблук, щоб люди могли приїхати, провести гарно час та порухатися фізично, а також побачити, в яких умовах вони ростуть. До того ж зібрати ті сорти, які їм подобаються. Цього року менше людей через карантин. Але минулого року були школи, проводились екскурсії, – розповів Степан Паладі, комерційний директор.

За словами Степана Паладі, у відкритому саду, представлені близько 20 сортів яблук: літні, осінні, осінньо-зимові. Збір останніх розпочнеться з жовтня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео