Тамара Коблик

На обліку в Тернопільському обласному онкологічному диспансері перебувають 145 діток

За даними регіонального канцер-реєстру у 2023 році в області зареєстровано 3376 нових випадків раку

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської ОВА.

Сьогодні на диспансерному обліку з приводу онкологічних захворювань перебуває майже 30 тисяч пацієнтів. За даними регіонального канцер-реєстру у 2023 році в області зареєстровано 3376 нових випадків раку.

На обліку в Тернопільському обласному онкологічному диспансері перебувають 145 діток.

Міністр охорони здоровʼя оглянув матеріально-технічне забезпечення лікувальної установи та поспілкувався з пацієнтами, які проходять лікування у стаціонарі онкологічного диспансеру.

Онкологічні захворювання є одним з найбільших викликів для медицини у всьому світі. Такий діагноз має близько мільйона українців.

Наразі держава покриває основні види діагностики та медичної допомоги на кожному етапі лікування.

У 2023 році НСЗУ Національна служба здоров'я України виплатила медзакладам за лікування пацієнтів з онкологією понад млрд гривень. З них на хімієтерапевтичне лікування пішло 2,26 млрд грн, променеву терапію — 2,44 млрд грн, лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями — 1,36 млрд грн, - йдеться у повідомленні Тернопільської ОВА.

Також держава централізовано купує ліки та медичні вироби, що необхідні для лікування онкологічних хвороб.

Фото пресслужби Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео