Орест Сарматський

Через тривалу посуху практично зупинена сівба озимих — фермер (Агроновини)

3001 (Copy)

Фермери повідомляють, що через тривалу засуху та відсутність опадів майже на всій території України призупинили сівбу озимих зернових.

Про це розповів керівник СФГ «Господар», голова «Асоціації фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини» Віктор Галич на своїй сторінці у Facebook.

Також він зауважив, що посіви ріпаку не зійшли та розповів, що вже посіяли на Полтавщині.

– Посіви ріпаку в районі не зійшли. На сьогодні в районі засіяно 2 тис. га озиминою. За 110 днів літа випало 25-30 мм опадів. Через аферу з майбутнім продажем землі та обвалом цін, закупки добрив також скоротились втричі, – написав фермер.

Та додав, що вже можна прогнозувати втрати майбутніх врожаїв.

Сезон лохини завершується низькими цінами

Кінець сезону української лохини видався не зовсім вдалим для садівників, які сподівалися втримати високі ціни. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Майже до останнього були надії на ціни, які відкривали сезон лохини (близько 300-400 грн за кг), проте стрімкий ріст був притриманий конкуренцією із європейськими виробниками (Польщею).

Європейські сусіди чекали на момент, коли можна було б експортувати до України свою ягоду, проте вітчизняні виробники стримали це, ціною того, що не змогли підняти реалізаційну ціну вище 200 грн/кг.

Супермаркети та ринки реалізовують лохину і досі за цінами від 180 до 250 грн/кг, але по якості ягід можна резюмувати, що сезон все ж таки добігає кінця і наступний тиждень може бути останнім, коли покупці зможуть поласувати українською лохиною.

Експортна географія цього сезону не просто здивувала, а вразила багатьох не тільки розгалуженістю, але й вимогливістю ринків збуту. З такою роботою українських виробників, наступного сезону можна очікувати не тільки кількісного зростання експортних обсягів, але й якіснішого продукту із великою доданою вартістю.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео