Віра Олександрович

На що тернопільські журналісти скаржилися обласному прокурору (фото)

Зустріч1

Про випадки перешкоджання діяльності представникам місцевих ЗМІ, роботу «псевдожурналістів», а також інші проблемні питання йшлося у Тернопільській обласній прокуратурі сьогодні, 29 вересня.

У пресслужбі обласної прокуратури повідомили, що їхній керівник Андрій Миколайчук зустрівся із місцевими журналістами та регіональним представником Інституту масової інформації Іриною Небесною. Зауважимо, ця нарада проходила в межах діяльності міжвідомчої робочої групи щодо розслідування злочинів проти журналістів. Взяти участь у ній могли представники місцевих ЗМІ.

Зустріч2
Зустріч2

Андрій Миколайчук принагідно поінформував присутніх про хід розслідування справи редактора «Береж. Інфо», де йшлося про погрози за професійну діяльність, а також про кримінальне провадження, розпочате за фактом зникнення Ярослава Буяка. Розмова була діловою і корисною, впевнені у прокуратурі.

Журналісти, у свою чергу, поскаржилися правоохоронцям на відсутність реагування з боку окремих посадовців на їхні інформаційні запити або надання неповної інформації.

Зустріч3
Зустріч3

Продуктивною також виявилася дискусія стосовно так званих «псевдожурналістів», які не мають жодного стосунку до ЗМІ, проте позиціонують себе представниками професії, використовуючи у власних цілях надані можливості доступу до інформації та повідомляючи неправдиві дані про нібито їхнє переслідування. Представники місцевих ЗМІ у ході наради запропонували певні способи виявлення таких осіб, у тому числі - реагування всієї журналістської спільноти на такі випадки.

Зустріч4
Зустріч4

До речі, учасники зустрічі домовилися про максимально ефективну співпрацю та визначили спільні заходи щодо моніторингу випадків тиску на представників ЗМІ та розслідування таких злочинів.

Фото надане пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео